Home Hiburan WOW ! TIDAK SANGKA SUMANDAK SABAH MIRIP MUKA MIRA FILZAH

WOW ! TIDAK SANGKA SUMANDAK SABAH MIRIP MUKA MIRA FILZAH

224

Mira Filzah merupakan seorang pelakon, pengacara, model dan usahawan wanita yang sangat dikenali di Malaysia. Wajah manis pelakon bertudung itu sering menjadi tumpuan dan tarikan umum di media sosial sehingga pernah tercetus fenomena ‘Baby Sayang’.

Tetapi tidak disangkakan,gadis sabah telah menjadi tumpuan oleh masyarakat sekeliling.Hal ini kerana gadis Sabah ini mirip muka seperti Mira Filzah malahan mereka viral di media sosial.Antara gadis sabah yang memiliki muka mirip seperti Mira Filzah ialah Tracie Sinidol dan Nicole Alph.

Tracie Sinidol

Gadis yang berasal dari Keningau,Sabah ini telah menjadi bualan ramai kerana wajahnya dikatakan mirip selebriti wanita popular Malaysia.

Sumber : Google

Gadis Sabah tersebut dikenai sebagai Tracie Sinidol,bukan sahaja menjadi tumpuan di laman sosial malah ingin dilamar oleh beberapa syarikat produksi yang memberi tawaran untuk menjadi model.

Sumber : Google

Menurut Tracie, dia masih dalam proses mempertimbangkan tawaran untuk menjadi model kerana belum bersedia serta mahu menumpukan sepenuhnya pada pelajaran.

Sumber : Google

Nicole Alph

Gadis Sabah yang bernama Nicole Alph ini merupakan peserta ratu cantik bagi mewakili daerah Karambunai. Nicole Alph pernah memenangi gelaran Unduk Ngadau Karambunai pada tahun 2018.

Sumber : Google

Kini, Nicole Alph bekerja sebagai pegawai RHB bank.Beliau mendapat pendidikan di Asian Tourism International College dan menetap di Kota Kinabalu, Sabah.

Sumber : Google
Sumber : Facebook Nicole Alph

Kesimpulan

Gadis-gadis di Sabah terbukti memiliki kecantikan yang sangat natural malahan segelintir gadis Sabah memiliki rupa paras seakan-akan selebriti artis Malaysia mahupun artis antarabangsa.Tetapi gadis Sabahan mempunyai keunikan yang tersendiri.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here